მარ 16, 2014 დესერტი, ნამცხვრები, სამარხვო კერძები, სამარხვო ცომეული, სამარხვო-დესერტები, სამარხვო-ნამცხვრები
საჭირო მასალა:
მომზადება:
წინასწარ მომზადებულ გახეხილ ანტონოვკას შევურიოთ 4 ჩ/ჭ შაქარი, ზემოთ მოცემული რაოდენობის თაფლი. მცენარეული ზეთი. დაჭრილი ნიგოზი, ქიშმიში და პურის ფქვილი იმ რაოდენობით, რომ მივიღოთ არაჟნის სისქის ცომი. მივცეთ 1 ჩ/კოვზი სოდა ძმრით და ვანილი.
ფორმას, რაშიც უნდა ჩავასხათ მიღებული მასა, ძირზე და გვერდებზე კარგად უნდა წავუსვათ სამარხვო მარგარინი ან კარაქი და მოვაყაროთ ცოტა პურის ფქვილი.როდესაც ცომს ჩავასხამთ, ზედაპირი კარგად მოვასწოროთ და გამოვაცხოთ.
როდესაც გამოცხვება, ზემოდან შეგვიძლია დაჭრილი ვაშლის ნაჭრებით მოვრთოთ და ისევ შევდგათ მხოლოდ 5 წუთი აირღუმელში.
როდესაც ვაშლი ოქროსფერი გახდება, შეგვიძლია თავზე გადავასხათ გლაზური, რომელიც შემდეგნაირად მზადდება: 1 ჩ/ჭ შაქარი და 1 პაჩკა კაკაო გავხსნათ 4 სუფრის კოვზ წყალთან, დავუმატოთ 50 გრამი სამარხვო მარგარინი ან სამარხვო კარაქი და მოვადუღოთ.მომზადებული გლაზური ზემოდან დავასხათ და მოვაყაროთ თავზე შაქრის პუდრა.
ნამცხვარი მზადაა.
ივნ 21, 2016
ივნ 21, 2016
ოქტ 14, 2015
მარ 27, 2014
ოქტ 05, 2017
ოქტ 02, 2017
თებ 11, 2017
ოქტ 28, 2016
ოქტ 16, 2017
ინგრედინეტები: 1 კილოგრამი პომიდორი ნიგოზი 200 გრამი ხახვი 2-3 თავი ნიორი 1-2 კბილი...ოქტ 16, 2017
ინგრედიენტები: ბადრიჯანი ნახევარი კილო ნიგოზი 200 გრამი ხახვი 2-3 ნიორი 1-2 კბილი...სექ 27, 2017
ინგრედიენტე: 1,5 კგ ვაშლი 500 გრამი ხაჭო ნახევარი ჭიქა ქიშმიში 30 გრ კარაქი 8 კვერცხის...მაი 31, 2015
ბულგარული წიწაკა ბოსტნეულით მასალა: ბულგარული წიწაკა 8ც. ბრინჯი 1 ჭიქა...მაი 27, 2015
შემწვარი კარტოფილი სოკოთი “სამარხვო” მასალა: კარტოფილი 500გრ. მოხარშული სოკო...აპრ 01, 2014
საჭირო მასალა: კარტოფილი – 5-6ც. პატარა ქინძი – 1 კონა ოხრახუში – 1 კონა მწვანე...