ივლ 31, 2015 მურაბები
ხურმის “კარალიოკის”მურაბა
მასალა:
ხურმა (კარალიოკი) 1 კგ.
შაქარი 1 კგ.
წყალი 1–2 ჭიქა
ლიმონის მჟავა 1/2 ჩ/კ.
ვანილი გემოვნებით.
მომზადება:
კარალიოკი გავრეცხოთ, დავჭრათ სასურველი ზომის ნაჭრებად(ნახევარმთვარისებურად),
გამოვაცალოთ მარცვლები. მოვხარშოთ სიროფი, ქვაბში ჩავყაროთ შაქარი,
დავუმატოთ წყალი, დავდგათ გაზქურაზე, ვადუღოთ და განუწყვეტლივ ვურიოთ.
როდესაცსიროფი ადუღდება და შაქარი გადნებადავამატოთ ხურმა(კარალიოკი)
და დროდადრო ვურიოთ, ვხარშოთ დაბალ ტემპერატურაზე 50 წუთი.
როდესაც ქაფი წარმოიქმნება მოვქაფოთ კოვზით. დავვუმატოთ ლიმონის მჟავა და ვანილი.
ვხარშოთ კიდევ 10 წუთი. მომზადების შემდეგ ჩავასახათ სტერილიზებულ ქილაში ცხლად, დავახუროთ თავზე, ამოვაყირაოთ, 5 წუთის შემდეგკი გადმოვბრუნოთ.
ივლ 31, 2015
ივლ 31, 2015
ივლ 31, 2015
ივლ 31, 2015
ივლ 15, 2015
ივლ 15, 2015
ივლ 15, 2015
ოქტ 16, 2017
ინგრედინეტები: 1 კილოგრამი პომიდორი ნიგოზი 200 გრამი ხახვი 2-3 თავი ნიორი 1-2 კბილი...ოქტ 16, 2017
ინგრედიენტები: ბადრიჯანი ნახევარი კილო ნიგოზი 200 გრამი ხახვი 2-3 ნიორი 1-2 კბილი...სექ 27, 2017
ინგრედიენტე: 1,5 კგ ვაშლი 500 გრამი ხაჭო ნახევარი ჭიქა ქიშმიში 30 გრ კარაქი 8 კვერცხის...მაი 31, 2015
ბულგარული წიწაკა ბოსტნეულით მასალა: ბულგარული წიწაკა 8ც. ბრინჯი 1 ჭიქა...მაი 27, 2015
შემწვარი კარტოფილი სოკოთი “სამარხვო” მასალა: კარტოფილი 500გრ. მოხარშული სოკო...აპრ 01, 2014
საჭირო მასალა: კარტოფილი – 5-6ც. პატარა ქინძი – 1 კონა ოხრახუში – 1 კონა მწვანე...