კულინარიული რეცეპტები, ქართული და უცხოური სამზარეულო

N

  • შნიცელი “პარიზულად”
  • თევხი ხახვში
  • თევზი პამინდორში”ბერძნულად”
  • თევზი”უხა”
  • თევზის სუპი “ტუნისურად”
  • ძაძიკი ბერძნული სოუსი
  • კუჭმაჭი
  • ღომი
  • მჭადი
  • წითელი პომიდორი ნიგვზით
  • მოხარშული ბადრიჯანი ნიგვზით
  • Home
  • პირველი თავი კერძები
    • კერძები საქონლის ხორცით
    • კერძები ღორის ხორცით
    • კერძები ფრინველის ხორცით
    • სუპები
  • მეორე თავი კერძები
  • სალათები
  • მწნილები საწებლები
    • მწნილები
    • საწებლები
  • დესერტები
    • ტორტები
    • სასმელები
    • მურაბები
  • სამარხვო კერძები
    • სამარხვო სალათები
    • სამარხვო ნამცხვრები
  • დაგვიმეგობრდით
    • Facebook
    • Twitter
    • Google+
    • Pinterest
    • RSS Feed
    • Linked
    • Youtube

ჩურჩხელა

ოქტ 28, 2016 დესერტი


churchxela

მომზადება:

ნიგოზი დაჭერით ოთხ ნაწილად. ძაფი გადაკეცეთ ორპირად, გამოკვანძეთ და ნემსით აასხით ნიგვზები ისე, რომ ლებნებს ერთი მიმართულება ჰქოდეთ, შემდეგ გაუკეთეთ ყუნწები და ერთი დღით გაკიდეთ, რომ გაშრეს. 1 ლ ბადაგი ჩაასხით ქვაბში და შეათბეთ, დაამატეთ 1 სავსე ჩ.ჭ რუხი ფქვილი და თან გამუდმებით ურიეთ. თათარა ხარშეთ საშუალო ცეცხლზე. როდესაც თათარა ადუღდება, შესქელლდება და ზელისას ღიია ფერის ზოლები დაემჩნევა, ცეცხლს დაუწიეთ.ამ დროს თათარის ტემპერატურა დაიწევს და შეგიძლიათ ამოავლოთ ჩურჩხელა. ნიგოზაცმული ძაფი მოათავსეთ თათარაში, ხის კოვზით ზემოდანაც  თათარა წაუსვით. ნიგოზი მთლიანად უნდა იყოს დაფარული თათარით. ძაფის ყუნწისწრაგად ამოწიეღ თათარიდან და გადაკიდეთ ხარიხაზე. მზიან ამინდში ჩურჩხელის  გაშრობას 9-10 დღე სჭირდება. გამშრალი ჩურჩხელა ტილოს ნაჭერში გაახვიეთ  და მშრალ გრილ ადგილას შეინახეთ.

კომენტარები

კომენტარი


  • დესერტი
ქაბაბი შქმერული
loading...

მსგავსი რეცეპტები
  • ეკლერი
    ეკლერი

    ოქტ 05, 2017

  • მანგოს და ხაჭოს დესერტი კაკლით
    მანგოს და...

    ოქტ 02, 2017

  • შუ
    შუ

    ოქტ 28, 2016

  • შოკოლადის მუსი
    შოკოლადის

    ივლ 29, 2015

სხვა ამ კატეგორიიდან
  • რულეტი ჯემით
    რულეტი ჯემით

    ოქტ 28, 2016

  • ხაჭოს დესერტი
    ხაჭოს დესერტი

    ივნ 21, 2016

  • ალუბლის ჩიზქეიქი
    ალუბლის...

    ივნ 21, 2016

  • გოზინაყი
    გოზინაყი

    დეკ 21, 2015


  • სალათები
  • სამარხვო კერძები
  • წითელი პომიდორი ნიგვზით
    წითელი პომიდორი ნიგვზით

    ოქტ 16, 2017

      ინგრედინეტები: 1 კილოგრამი პომიდორი ნიგოზი 200 გრამი ხახვი 2-3 თავი ნიორი 1-2 კბილი...
    სრულად
  • მოხარშული ბადრიჯანი ნიგვზით
    მოხარშული ბადრიჯანი...

    ოქტ 16, 2017

    ინგრედიენტები: ბადრიჯანი ნახევარი კილო ნიგოზი 200 გრამი ხახვი 2-3 ნიორი 1-2 კბილი...
    სრულად
  • დატენილი ვაშლი
    დატენილი ვაშლი

    სექ 27, 2017

      ინგრედიენტე: 1,5 კგ ვაშლი 500 გრამი ხაჭო ნახევარი ჭიქა ქიშმიში 30 გრ კარაქი 8 კვერცხის...
    სრულად
  • ბულგარული წიწაკა ბოსტნეულით
    ბულგარული წიწაკა...

    მაი 31, 2015

        ბულგარული წიწაკა ბოსტნეულით   მასალა: ბულგარული წიწაკა 8ც. ბრინჯი 1 ჭიქა...
    სრულად
  • შემწვარი კარტოფილი სოკოთი “სამარხვო”
    შემწვარი კარტოფილი სოკოთი...

    მაი 27, 2015

      შემწვარი კარტოფილი სოკოთი “სამარხვო” მასალა: კარტოფილი 500გრ. მოხარშული სოკო...
    სრულად
  • კარტოფილის სალათა
    კარტოფილის სალათა

    აპრ 01, 2014

    საჭირო მასალა: კარტოფილი – 5-6ც. პატარა ქინძი – 1 კონა ოხრახუში – 1 კონა მწვანე...
    სრულად
loading...

კატეგორიები

  • ალკოჰოლიანი სასმელები
  • დესერტი
  • თევზეული
  • კამპოტები
  • კერძები საქონლის ხორცით
  • კერძები სოკოთი
  • კერძები ფრინველის ხორცით
  • კერძები ღორის ხორცით
  • კექსები
  • კონსერვები
  • კონსერვები
  • კოქტეილები
  • მეორე თავი კერძები
  • მურაბები
  • მწნილები
  • მწნილები და საწებლები
  • ნამცხვრები
  • პირველი თავი კერძები
  • პიცა
  • სალათები
  • სამარხვო კერძები
  • სამარხვო კერძები
  • სამარხვო ფხალეული
  • სამარხვო ცომეული
  • სამარხვო-დესერტები
  • სამარხვო-ნამცხვრები
  • სამარხვო-სალათები
  • სამარხვო-ღვეზელები
  • სასმელები
  • საწებლები
  • სუპები
  • სხვადასხვა
  • ტორტები
  • უალკოჰოლო სასმელები
  • ფხალეული
  • ღვეზელები
  • ცომეული
  • ცომეული

ბოლო ნანახი

  • წიწიბურას სუპი
    წიწიბურას სუპი

    თებ 12, 2014 0

    საჭირო მასალა: წიწიბურა 1,5...
  • ყველის სუპი
    ყველის სუპი

    ივლ 04, 2013 0

    მასალა: • 500 გრ ქათმის ფილე; • 400...
  • როგორ მოვამზადოთ ტოლმა
    როგორ მოვამზადოთ...

    ივლ 04, 2013 0

    მათ, ვისაც ტოლმა ძალიან...

არქივი

  • ოქტომბერი 2017
  • სექტემბერი 2017
  • თებერვალი 2017
  • ოქტომბერი 2016
  • ივნისი 2016
  • დეკემბერი 2015
  • ოქტომბერი 2015
  • სექტემბერი 2015
  • ივლისი 2015
  • ივნისი 2015
  • მაისი 2015
  • სექტემბერი 2014
  • აგვისტო 2014
  • მაისი 2014
  • აპრილი 2014
  • მარტი 2014
  • თებერვალი 2014
  • იანვარი 2014
  • ივლისი 2013
  • აპრილი 2013
  • აგვისტო 2012

ტეგების ღრუბელი

აჯაფსანდალი ბადრიჯანი ბოსტნეული ბულგარული დესერტი ზეითუნის ზეთი თევზი ისპანახი კარტოფილი კატლეტი კერძები საქონლის ხორცით კერძები ფრინველის ხორცით კვერცხი კიტრი კომპოტი კონსერვები კოქტეილი ლობიო მაწვნის სუპი მდნარი ყველი მჟაუნა მურაბა მწვანე ლობიო მწნილები ნაღები პამიდორი სალათა სალათები სალათის ფოთლები სამარხვო სამარხვო ნამცხვარი სატაცური საქონლის ხორცი საწებელი სოუსი სუპები ტოლმა ფარში ქათმის ფილე ქამა სოკო ღვინო ყველი ცივი სუპი ცომეული ძროხის ხორცი
იანვარი 2021
ო ხ ო ხ პ შ კ
« ოქტ    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

ფესტივალი

Copyright 2008 Kulinar.ge
  • რეკლამა კონტაქტი