მაი 31, 2015 სამარხვო-დესერტები
ფორთოხლის ცუკატები “სამარხვო”
მასალა:
5ც. ფორთოხლის კანი
შაქარი 2 ჭიქა + მოსაყრელად
კარაქი 1 ს/კ.
მომზადება:
ფორთოხლის კანი დავჭრათ პატარა ხაზებად, დავასახთ წყალი და ვხარშოთ 30 წუთი, შემდეგ წყალი გადავასხათ, დაჭრილ კანს დავასხათ ახალი წყალი და კვლავ ვხარშოთ 30 წუთი, ეს პროცესი გავიმეოროთ კიდევ ერთხელ (რათა კანს ზედმეტი სიმჟავე გამოუვიდეს) და შემდეგ გადავასხათ წყალი. ცალკე ქვაბში ჩავყაროთ შაქარი, დავასხათ 1 ჭიქა წყალი, დავდაგთ ნელ ცეცხლზე და განუწყვეტლივ ვურიოთ სანამ შაქარი არ გადნება, შემდეგ დავამატოთ კარაქი, როდესაც კარაქი გადნება, დავამატოთ მომზადებული ფორთოხლის კანი და ვხარშოთ სანამ სიროფი მთლიანად არ გაუჯდება (ხარშვის დროს პერიოდულად ვურიოთ), შემდეგ გადმოვიღოთ თუშფალანგზე. დიდ თეფშზე მოვაყაროთ შაქარი, მოვათავსოთ მასზე მომზადებული მასა, კარგად ამოვავლოთ შაქარში, გავაჩეროთ რამოდენიმე საათი და ცუკატები მზადაა.
ივნ 15, 2015
ივნ 08, 2015
ივნ 08, 2015
ივნ 08, 2015
მარ 24, 2014
მარ 24, 2014
მარ 24, 2014
მარ 18, 2014
ოქტ 16, 2017
ინგრედინეტები: 1 კილოგრამი პომიდორი ნიგოზი 200 გრამი ხახვი 2-3 თავი ნიორი 1-2 კბილი...ოქტ 16, 2017
ინგრედიენტები: ბადრიჯანი ნახევარი კილო ნიგოზი 200 გრამი ხახვი 2-3 ნიორი 1-2 კბილი...სექ 27, 2017
ინგრედიენტე: 1,5 კგ ვაშლი 500 გრამი ხაჭო ნახევარი ჭიქა ქიშმიში 30 გრ კარაქი 8 კვერცხის...მაი 31, 2015
ბულგარული წიწაკა ბოსტნეულით მასალა: ბულგარული წიწაკა 8ც. ბრინჯი 1 ჭიქა...მაი 27, 2015
შემწვარი კარტოფილი სოკოთი “სამარხვო” მასალა: კარტოფილი 500გრ. მოხარშული სოკო...აპრ 01, 2014
საჭირო მასალა: კარტოფილი – 5-6ც. პატარა ქინძი – 1 კონა ოხრახუში – 1 კონა მწვანე...