კულინარიული რეცეპტები, ქართული და უცხოური სამზარეულო

N

  • შნიცელი “პარიზულად”
  • თევხი ხახვში
  • თევზი პამინდორში”ბერძნულად”
  • თევზი”უხა”
  • თევზის სუპი “ტუნისურად”
  • ძაძიკი ბერძნული სოუსი
  • კუჭმაჭი
  • ღომი
  • მჭადი
  • წითელი პომიდორი ნიგვზით
  • მოხარშული ბადრიჯანი ნიგვზით
  • Home
  • პირველი თავი კერძები
    • კერძები საქონლის ხორცით
    • კერძები ღორის ხორცით
    • კერძები ფრინველის ხორცით
    • სუპები
  • მეორე თავი კერძები
  • სალათები
  • მწნილები საწებლები
    • მწნილები
    • საწებლები
  • დესერტები
    • ტორტები
    • სასმელები
    • მურაბები
  • სამარხვო კერძები
    • სამარხვო სალათები
    • სამარხვო ნამცხვრები
  • დაგვიმეგობრდით
    • Facebook
    • Twitter
    • Google+
    • Pinterest
    • RSS Feed
    • Linked
    • Youtube

ტირამისუ

ოქტ 14, 2015 დესერტი, კონსერვები, ნამცხვრები


teramiso

 

ემადგენლობა:

  • 500გრ მასკარპონე
  • 500 მლ ნაღები (35%)
  • 150 გრ შაქარი
  • 5 ცალი კვერცხის გული
  • 4 სუფრის კოვზი კაკაო
  • 40 მლ ლიქიორი ამარეტო (ან კონიაკი, ბეილისი)
  • 300 მლ ყავა ესპრესო (ან ხსნადი)
  • 400 გრ ნამცხვარი Savoiardi

მომზადება:

მოადუღეთ ყავა, გააციეთ, დაუმატეთ ლიქიორი. კვერცხის გულები ათქვიფეთ შაქართან ერთად.ცალკე ათქვიფეთ ნაღები და დაუმატეთ მასკარპონე, შემდეგ ფრთხილად შეურიეთ კვერცხიანი მასა. ნამცხვარ Savoiardi-ს თითოეული ნაჭერი წამიერად ჩაუშვით ლიქიორიან ყავაში. დანამული ნამცხვარი ღრმა ფორმაში პირველ ფენად დაალაგეთ. ფორმის ძირი მთლიანად გაავსეთ დანამული ნამცხვრით. ნამცხვრის ფენას ზემოდან წაუსვით ათქვეფილი კრემის ნახევარი და ზედაპირზე თანაბრად გადაანაწილეტ. კრემიან ზედაპირს მოაყარეთ კაკაო ან გახეხილი შოკოლადი. შემდეგ ფენად ისევ ყავაში ამოვლებული ნამცხვარი დააწყვეთ. დანამული ნამცხვრის მეორე ფენას დანარჩენი კრემი გადაუსვით. ზემოდან მოაყარეთ კაკაო, შედგით მაცივარში და სულ მცირე 6 საათის განმავლობაში დატოვეთ.

მასკარონე ს მომზადება სახლის პირობებში :

მასკარპონე ნაღების ნაზი ყველია, რომლის მომზადება სახლშიც შეგიძლიათ. ამისთვის აიღეთ 1 ლ მაღალპროცენტიანი ნაღები, თასში შეათბეთ დახლოებით 80-85℃-მდე და დაუმატეთ 1 ჩაის კოვზი ლიმონის წვენი, რომ ნაღები აიჭრას. შემდეგ აჭრილი მასა დოლბანდჩაფენილ საწურზე გადაიტანეთ და მთელი ღამე დატოვეთ.

კომენტარები

კომენტარი


  • სამარხვო ნამცხვარი
ქათმის სუპი ყვავილოვანი კომბოსტო პამიდვრით
loading...

მსგავსი რეცეპტები
  • ალუბლის ჩიზქეიქი
    ალუბლის...

    ივნ 21, 2016

  • ფახლავა (სამარხვო)
    ფახლავა...

    მარ 27, 2014

  • სიგარეტები
    სიგარეტები

    მარ 24, 2014

  • სამარხვო ნამცხვარი, ნიგვზიანი რულეტი
    სამარხვო...

    მარ 24, 2014

სხვა ამ კატეგორიიდან
  • ეკლერი
    ეკლერი

    ოქტ 05, 2017

  • მანგოს და ხაჭოს დესერტი კაკლით
    მანგოს და...

    ოქტ 02, 2017

  • მოხარშული ბეზე
    მოხარშული

    თებ 11, 2017

  • შუ
    შუ

    ოქტ 28, 2016


  • სალათები
  • სამარხვო კერძები
  • წითელი პომიდორი ნიგვზით
    წითელი პომიდორი ნიგვზით

    ოქტ 16, 2017

      ინგრედინეტები: 1 კილოგრამი პომიდორი ნიგოზი 200 გრამი ხახვი 2-3 თავი ნიორი 1-2 კბილი...
    სრულად
  • მოხარშული ბადრიჯანი ნიგვზით
    მოხარშული ბადრიჯანი...

    ოქტ 16, 2017

    ინგრედიენტები: ბადრიჯანი ნახევარი კილო ნიგოზი 200 გრამი ხახვი 2-3 ნიორი 1-2 კბილი...
    სრულად
  • დატენილი ვაშლი
    დატენილი ვაშლი

    სექ 27, 2017

      ინგრედიენტე: 1,5 კგ ვაშლი 500 გრამი ხაჭო ნახევარი ჭიქა ქიშმიში 30 გრ კარაქი 8 კვერცხის...
    სრულად
  • ბულგარული წიწაკა ბოსტნეულით
    ბულგარული წიწაკა...

    მაი 31, 2015

        ბულგარული წიწაკა ბოსტნეულით   მასალა: ბულგარული წიწაკა 8ც. ბრინჯი 1 ჭიქა...
    სრულად
  • შემწვარი კარტოფილი სოკოთი “სამარხვო”
    შემწვარი კარტოფილი სოკოთი...

    მაი 27, 2015

      შემწვარი კარტოფილი სოკოთი “სამარხვო” მასალა: კარტოფილი 500გრ. მოხარშული სოკო...
    სრულად
  • კარტოფილის სალათა
    კარტოფილის სალათა

    აპრ 01, 2014

    საჭირო მასალა: კარტოფილი – 5-6ც. პატარა ქინძი – 1 კონა ოხრახუში – 1 კონა მწვანე...
    სრულად
loading...

კატეგორიები

  • ალკოჰოლიანი სასმელები
  • დესერტი
  • თევზეული
  • კამპოტები
  • კერძები საქონლის ხორცით
  • კერძები სოკოთი
  • კერძები ფრინველის ხორცით
  • კერძები ღორის ხორცით
  • კექსები
  • კონსერვები
  • კონსერვები
  • კოქტეილები
  • მეორე თავი კერძები
  • მურაბები
  • მწნილები
  • მწნილები და საწებლები
  • ნამცხვრები
  • პირველი თავი კერძები
  • პიცა
  • სალათები
  • სამარხვო კერძები
  • სამარხვო კერძები
  • სამარხვო ფხალეული
  • სამარხვო ცომეული
  • სამარხვო-დესერტები
  • სამარხვო-ნამცხვრები
  • სამარხვო-სალათები
  • სამარხვო-ღვეზელები
  • სასმელები
  • საწებლები
  • სუპები
  • სხვადასხვა
  • ტორტები
  • უალკოჰოლო სასმელები
  • ფხალეული
  • ღვეზელები
  • ცომეული
  • ცომეული

ბოლო ნანახი

  • წიწიბურას სუპი
    წიწიბურას სუპი

    თებ 12, 2014 0

    საჭირო მასალა: წიწიბურა 1,5...
  • ყველის სუპი
    ყველის სუპი

    ივლ 04, 2013 0

    მასალა: • 500 გრ ქათმის ფილე; • 400...
  • როგორ მოვამზადოთ ტოლმა
    როგორ მოვამზადოთ...

    ივლ 04, 2013 0

    მათ, ვისაც ტოლმა ძალიან...

არქივი

  • ოქტომბერი 2017
  • სექტემბერი 2017
  • თებერვალი 2017
  • ოქტომბერი 2016
  • ივნისი 2016
  • დეკემბერი 2015
  • ოქტომბერი 2015
  • სექტემბერი 2015
  • ივლისი 2015
  • ივნისი 2015
  • მაისი 2015
  • სექტემბერი 2014
  • აგვისტო 2014
  • მაისი 2014
  • აპრილი 2014
  • მარტი 2014
  • თებერვალი 2014
  • იანვარი 2014
  • ივლისი 2013
  • აპრილი 2013
  • აგვისტო 2012

ტეგების ღრუბელი

აჯაფსანდალი ბადრიჯანი ბოსტნეული ბულგარული დესერტი ზეითუნის ზეთი თევზი ისპანახი კარტოფილი კატლეტი კერძები საქონლის ხორცით კერძები ფრინველის ხორცით კვერცხი კიტრი კომპოტი კონსერვები კოქტეილი ლობიო მაწვნის სუპი მდნარი ყველი მჟაუნა მურაბა მწვანე ლობიო მწნილები ნაღები პამიდორი სალათა სალათები სალათის ფოთლები სამარხვო სამარხვო ნამცხვარი სატაცური საქონლის ხორცი საწებელი სოუსი სუპები ტოლმა ფარში ქათმის ფილე ქამა სოკო ღვინო ყველი ცივი სუპი ცომეული ძროხის ხორცი
მარტი 2023
ო ხ ო ხ პ შ კ
« ოქტ    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

ფესტივალი

Copyright 2008 Kulinar.ge
  • რეკლამა კონტაქტი