კულინარიული რეცეპტები, ქართული და უცხოური სამზარეულო

N

  • შნიცელი “პარიზულად”
  • თევხი ხახვში
  • თევზი პამინდორში”ბერძნულად”
  • თევზი”უხა”
  • თევზის სუპი “ტუნისურად”
  • ძაძიკი ბერძნული სოუსი
  • კუჭმაჭი
  • ღომი
  • მჭადი
  • წითელი პომიდორი ნიგვზით
  • მოხარშული ბადრიჯანი ნიგვზით
  • Home
  • პირველი თავი კერძები
    • კერძები საქონლის ხორცით
    • კერძები ღორის ხორცით
    • კერძები ფრინველის ხორცით
    • სუპები
  • მეორე თავი კერძები
  • სალათები
  • მწნილები საწებლები
    • მწნილები
    • საწებლები
  • დესერტები
    • ტორტები
    • სასმელები
    • მურაბები
  • სამარხვო კერძები
    • სამარხვო სალათები
    • სამარხვო ნამცხვრები
  • დაგვიმეგობრდით
    • Facebook
    • Twitter
    • Google+
    • Pinterest
    • RSS Feed
    • Linked
    • Youtube

მოხარშული ბადრიჯანი ნიგვზით

ოქტ 16, 2017 სალათები, ფხალეული


ინგრედიენტები:

ბადრიჯანი ნახევარი კილო

ნიგოზი 200 გრამი

ხახვი 2-3

ნიორი 1-2 კბილი

ქინძი,ნიახური, ოხრახუში 50-50 გრამი

მოზრდილი ბროწეული 1 ცალი

მომზადების წესი:

პატარა ზომის მოგრძო ბადრიჯანი,გარეცხეთ,დასერეთ სიგრძეზე  ,მოხარშეთ ოდნავ მარილიან წყალში.

მოხარშული ბადრიჯნები ამოიღეთ წყლიდან,ჯერ დააწყვეთ საწურზე ,წყლიდან დაწურული

ბადრიჯნები გადმოიტანეთ ბრტყელ ფიცარზე. დაალაგეთ სათითაოდ ბადრიჯნებს ზემოდანაც

დააფარეთ ბრტყელი  ფიცარი.ფიცრებს მიეცით ოდნავ დაქანება,რომ დარჩენილ წყალს ქონდეს

დინების საშუალება.ბადრიჯნები კარგად უნდა დაიწუროს.გატარებული ნიგოზი მოათავსეთ ჯამზე,

დაამატეთ წვრილად  დაჭრილი ხახვი,ნიახური,ოხრახუში,ნიორი,ქინძი,მარილი გემოვნებით,შავი

პილპილი,ღვინის ძმარი და  ცოტა წყალი.ნიგვზის ნაზავი საკმაოდ სქელი  უნდა იყოს.დაუმატეთ

ბროწეულის მარცვლები,დაწრეტილი  ბადრიჯანი სათითაოდ გახსენით ამოავსეთ ნიგვზის ნაზავით,

მოუკარით პირი,მერე მთილიანი ბადრიჯანი  კიდევ კარგად ამოავლეთ ნაზავში,ჩაალაგეთ  თქვენი

გემოვნებით შერჩეულ ჭურჭელში,დაასხით დარჩენილი  ნიგვზის ნაზავი.მოასხით ნიგვზის ზეთი.

ნიგვზის ნაზავს  შეგიძლიათ დაამატოთ ყვითელი ყვავილი,ეს უკვე თქვენი გემოვნების საქმეა.

ბადრიჯანი  შეგიძლიათ შეწვათ  მცენარეულ ზეთში და  მოამზადეთ   ისეთივე  წესით.როგორც

მოხარშული,მხოლოდ  არ დაგავიწყდე:ბადრჯანს თუ წვავთ,დასერეთ,მოაყარეთ მარილი,

გააჩერეთ  ერთი  საათი,გაწურეთ და შეწვით.

 

კომენტარები

კომენტარი


  • ბადრიჯანი ნიგვზით
წითელი პომიდორი ნიგვზით ახალი თეთრი სოკო კვერცხით
loading...

მსგავსი რეცეპტები
  • ნიგვზიანი ბადრიჯანი
    ნიგვზიანი...

    თებ 22, 2014

სხვა ამ კატეგორიიდან
  • კუჭმაჭი
    კუჭმაჭი

    ოქტ 16, 2017

  • წითელი პომიდორი ნიგვზით
    წითელი...

    ოქტ 16, 2017

  • დატენილი ვაშლი
    დატენილი

    სექ 27, 2017

  • ხილის სალათა “გერმანულად”
    ხილის სალათა...

    სექ 27, 2017


  • სალათები
  • სამარხვო კერძები
  • წითელი პომიდორი ნიგვზით
    წითელი პომიდორი ნიგვზით

    ოქტ 16, 2017

      ინგრედინეტები: 1 კილოგრამი პომიდორი ნიგოზი 200 გრამი ხახვი 2-3 თავი ნიორი 1-2 კბილი...
    სრულად
  • მოხარშული ბადრიჯანი ნიგვზით
    მოხარშული ბადრიჯანი...

    ოქტ 16, 2017

    ინგრედიენტები: ბადრიჯანი ნახევარი კილო ნიგოზი 200 გრამი ხახვი 2-3 ნიორი 1-2 კბილი...
    სრულად
  • დატენილი ვაშლი
    დატენილი ვაშლი

    სექ 27, 2017

      ინგრედიენტე: 1,5 კგ ვაშლი 500 გრამი ხაჭო ნახევარი ჭიქა ქიშმიში 30 გრ კარაქი 8 კვერცხის...
    სრულად
  • ბულგარული წიწაკა ბოსტნეულით
    ბულგარული წიწაკა...

    მაი 31, 2015

        ბულგარული წიწაკა ბოსტნეულით   მასალა: ბულგარული წიწაკა 8ც. ბრინჯი 1 ჭიქა...
    სრულად
  • შემწვარი კარტოფილი სოკოთი “სამარხვო”
    შემწვარი კარტოფილი სოკოთი...

    მაი 27, 2015

      შემწვარი კარტოფილი სოკოთი “სამარხვო” მასალა: კარტოფილი 500გრ. მოხარშული სოკო...
    სრულად
  • კარტოფილის სალათა
    კარტოფილის სალათა

    აპრ 01, 2014

    საჭირო მასალა: კარტოფილი – 5-6ც. პატარა ქინძი – 1 კონა ოხრახუში – 1 კონა მწვანე...
    სრულად
loading...

კატეგორიები

  • ალკოჰოლიანი სასმელები
  • დესერტი
  • თევზეული
  • კამპოტები
  • კერძები საქონლის ხორცით
  • კერძები სოკოთი
  • კერძები ფრინველის ხორცით
  • კერძები ღორის ხორცით
  • კექსები
  • კონსერვები
  • კონსერვები
  • კოქტეილები
  • მეორე თავი კერძები
  • მურაბები
  • მწნილები
  • მწნილები და საწებლები
  • ნამცხვრები
  • პირველი თავი კერძები
  • პიცა
  • სალათები
  • სამარხვო კერძები
  • სამარხვო კერძები
  • სამარხვო ფხალეული
  • სამარხვო ცომეული
  • სამარხვო-დესერტები
  • სამარხვო-ნამცხვრები
  • სამარხვო-სალათები
  • სამარხვო-ღვეზელები
  • სასმელები
  • საწებლები
  • სუპები
  • სხვადასხვა
  • ტორტები
  • უალკოჰოლო სასმელები
  • ფხალეული
  • ღვეზელები
  • ცომეული
  • ცომეული

ბოლო ნანახი

  • წიწიბურას სუპი
    წიწიბურას სუპი

    თებ 12, 2014 0

    საჭირო მასალა: წიწიბურა 1,5...
  • ყველის სუპი
    ყველის სუპი

    ივლ 04, 2013 0

    მასალა: • 500 გრ ქათმის ფილე; • 400...
  • როგორ მოვამზადოთ ტოლმა
    როგორ მოვამზადოთ...

    ივლ 04, 2013 0

    მათ, ვისაც ტოლმა ძალიან...

არქივი

  • ოქტომბერი 2017
  • სექტემბერი 2017
  • თებერვალი 2017
  • ოქტომბერი 2016
  • ივნისი 2016
  • დეკემბერი 2015
  • ოქტომბერი 2015
  • სექტემბერი 2015
  • ივლისი 2015
  • ივნისი 2015
  • მაისი 2015
  • სექტემბერი 2014
  • აგვისტო 2014
  • მაისი 2014
  • აპრილი 2014
  • მარტი 2014
  • თებერვალი 2014
  • იანვარი 2014
  • ივლისი 2013
  • აპრილი 2013
  • აგვისტო 2012

ტეგების ღრუბელი

აჯაფსანდალი ბადრიჯანი ბოსტნეული ბულგარული დესერტი ზეითუნის ზეთი თევზი ისპანახი კარტოფილი კატლეტი კერძები საქონლის ხორცით კერძები ფრინველის ხორცით კვერცხი კიტრი კომპოტი კონსერვები კოქტეილი ლობიო მაწვნის სუპი მდნარი ყველი მჟაუნა მურაბა მწვანე ლობიო მწნილები ნაღები პამიდორი სალათა სალათები სალათის ფოთლები სამარხვო სამარხვო ნამცხვარი სატაცური საქონლის ხორცი საწებელი სოუსი სუპები ტოლმა ფარში ქათმის ფილე ქამა სოკო ღვინო ყველი ცივი სუპი ცომეული ძროხის ხორცი
იანვარი 2021
ო ხ ო ხ პ შ კ
« ოქტ    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

ფესტივალი

Copyright 2008 Kulinar.ge
  • რეკლამა კონტაქტი