ოქტ 16, 2017 სალათები, ფხალეული
ინგრედიენტები:
ბადრიჯანი ნახევარი კილო
ნიგოზი 200 გრამი
ხახვი 2-3
ნიორი 1-2 კბილი
ქინძი,ნიახური, ოხრახუში 50-50 გრამი
მოზრდილი ბროწეული 1 ცალი
მომზადების წესი:
პატარა ზომის მოგრძო ბადრიჯანი,გარეცხეთ,დასერეთ სიგრძეზე ,მოხარშეთ ოდნავ მარილიან წყალში.
მოხარშული ბადრიჯნები ამოიღეთ წყლიდან,ჯერ დააწყვეთ საწურზე ,წყლიდან დაწურული
ბადრიჯნები გადმოიტანეთ ბრტყელ ფიცარზე. დაალაგეთ სათითაოდ ბადრიჯნებს ზემოდანაც
დააფარეთ ბრტყელი ფიცარი.ფიცრებს მიეცით ოდნავ დაქანება,რომ დარჩენილ წყალს ქონდეს
დინების საშუალება.ბადრიჯნები კარგად უნდა დაიწუროს.გატარებული ნიგოზი მოათავსეთ ჯამზე,
დაამატეთ წვრილად დაჭრილი ხახვი,ნიახური,ოხრახუში,ნიორი,ქინძი,მარილი გემოვნებით,შავი
პილპილი,ღვინის ძმარი და ცოტა წყალი.ნიგვზის ნაზავი საკმაოდ სქელი უნდა იყოს.დაუმატეთ
ბროწეულის მარცვლები,დაწრეტილი ბადრიჯანი სათითაოდ გახსენით ამოავსეთ ნიგვზის ნაზავით,
მოუკარით პირი,მერე მთილიანი ბადრიჯანი კიდევ კარგად ამოავლეთ ნაზავში,ჩაალაგეთ თქვენი
გემოვნებით შერჩეულ ჭურჭელში,დაასხით დარჩენილი ნიგვზის ნაზავი.მოასხით ნიგვზის ზეთი.
ნიგვზის ნაზავს შეგიძლიათ დაამატოთ ყვითელი ყვავილი,ეს უკვე თქვენი გემოვნების საქმეა.
ბადრიჯანი შეგიძლიათ შეწვათ მცენარეულ ზეთში და მოამზადეთ ისეთივე წესით.როგორც
მოხარშული,მხოლოდ არ დაგავიწყდე:ბადრჯანს თუ წვავთ,დასერეთ,მოაყარეთ მარილი,
გააჩერეთ ერთი საათი,გაწურეთ და შეწვით.
თებ 22, 2014
ოქტ 16, 2017
ოქტ 16, 2017
სექ 27, 2017
სექ 27, 2017
ოქტ 16, 2017
ინგრედინეტები: 1 კილოგრამი პომიდორი ნიგოზი 200 გრამი ხახვი 2-3 თავი ნიორი 1-2 კბილი...ოქტ 16, 2017
ინგრედიენტები: ბადრიჯანი ნახევარი კილო ნიგოზი 200 გრამი ხახვი 2-3 ნიორი 1-2 კბილი...სექ 27, 2017
ინგრედიენტე: 1,5 კგ ვაშლი 500 გრამი ხაჭო ნახევარი ჭიქა ქიშმიში 30 გრ კარაქი 8 კვერცხის...მაი 31, 2015
ბულგარული წიწაკა ბოსტნეულით მასალა: ბულგარული წიწაკა 8ც. ბრინჯი 1 ჭიქა...მაი 27, 2015
შემწვარი კარტოფილი სოკოთი “სამარხვო” მასალა: კარტოფილი 500გრ. მოხარშული სოკო...აპრ 01, 2014
საჭირო მასალა: კარტოფილი – 5-6ც. პატარა ქინძი – 1 კონა ოხრახუში – 1 კონა მწვანე...